Koliko me bo stalo?

>Koliko me bo stalo?

Vir: consciouslifenews.com

Vir: consciouslifenews.com

Ali veste, koliko denarja vas bo gradnja ali prenova stala? Večina ima v mislih neko približno številko, ki so jo slišali od prijateljev ali znancev, pa še nekaj odstotkov dodajo na stran ‘za zihr’ pa bo, ali ne? Ne, ne bo!

Gradnja ali prenova sta namreč zelo zahtevna procesa z ogromno faktorji, ki vplivajo na ceno. Začne se že z zemljiščem. Ravno ali v naklonu, tip prsti, oddaljenost, dostopnost itd. In to je šele začetek. Zato je pomembno, da se gradnje ne lotevate na slepo z upanjem, da se bo izšlo. Mislim, da nihče ne želi živeti z ogromnimi krediti in po vrhu še s hipoteko na lastnem domu.

Bistveno je, da ocenite svoje realne finančne zmožnosti in dobro razmislite, kaj pravzaprav potrebujete. Potrebujete, ne želite. Želje so namreč pogosto previsoke.

Zatorej vedno, ko začenjamo nov projekt, želimo najprej izvedeti, kakšne so finančne zmožnosti graditelja. Ta podatek je za nas bistven, saj je to “budžet”, ki ga nikakor ne smemo prekoračiti. Za nas je to sveto pravilo in tega se držimo. Že v idejni fazi vam tako lahko prikažemo jasno sliko, kaj za svoj denar pravzaprav lahko pričakujete. Še preden se zasadi prva lopata, imamo tako povsem razdelan stroškovni plan in vseskozi bdimo nad stroški, da so v okviru dogovorjenega.

By | 2017-12-27T14:39:47+00:00 september 2nd, 2013|gradnja, nasveti, rešitve|