Stilska osvežitev: Več svetlobe

Napisal/a: Valentina Vovk, 25. May, 2016

Mlada družina si je dom uredila v nadstropju družinske hiše. To prvotno ni bilo namenjeno za stanovanje, zato je moral par pri tlorisu nemalo improvizirati. Na koncu se je pokazalo, da je ravno prostor, v katerem je najbolj živahno, kuhinja z jedilnico, tudi najbolj nedodelan in nedomišljen.

Kuhinja je stisnjena v ožjem delu prostora, jedilnica pa je pravzaprav prehodna, saj se iz nje vstopa v druge sobe. Vendar to še ni največja težava. Veliko večja pomanjkljivost je nezadosten vir dnevne svetlobe. Eno samo majhno kvadratno okno je, ki delno osvetli kuhinjo, medtem ko dobi jedilnica premalo dnevne svetlobe.

Da bi prostor deloval bolj svetlo, je treba vanj dodati čim več belega pohištva. Predlagamo zamenjavo modrega pulta z belim, ravno tako bi bilo dobro na belo prebarvati okno in vsa vrata. Kuhinjsko stensko oblogo bi zamenjali z belim steklom, ki bo v prostor odbijalo svetlobne žarke…

Stilska osvežitev je bila narejena v sodelovanju z revijo Delo in dom in je bila objavljena v reviji ter na spletni strani. Več o njej si lahko preberete tukaj.

Objavljeno v: celovito, stilska osvežitev.

Morda tudi vi razmišljate o prenovi?

Bi radi prenovili stanovanje, na novo opremili otroško sobo ali uredili vrt, ampak ne veste kako?
Oglejte si naše pakete ali pa nas pokličite za nasvet na 059 713 620.

Kaj pa vi mislite?

blog comments powered by Disqus

Drugi zapisi …