Da znamo tudi doma narediti kvalitetne izdelke, je znano, a morda premalo cenjeno. Skladno z našo miselnostjo, da podpiramo lokalno okolje, smo izbrali nekaj domačih izdelkov, ki so nas navdušili v zadnjem času:

Otroško ‘eko’ pohištvo iz kartona Ecobabyhome

ecobabyhome

ecobabyhome

Oblikujejo izvirne izdelke, ki so 100-odstotno ekološki, brez strupenih snovi in ki jih po svoji uporabi lahko enostavno recikliramo. V poplavi plastičnih igrač ‘made in China’ je otroško pohištvo Ecobabyhome tako prava osvežitev.

http://www.ecobabyhome.eu/index.html

IQwood

IQwood

IQwood

iQwood gradnja je povsem naraven sistem masivne lesene gradnje, pri čemer so gradbeni elementi po patentirani rešitvi izdelani iz čistega, neokrnjenega kakovostnega lesa domačega izvora. Gradnja z iQwood pooseblja prednosti tako masivne kot montažne gradnje.

http://www.iqwood.com/slo/patent/iqwoodpatent.html

Vertigo Bird

Vertigo Bird

Vertigo Bird

Blagovna znamka slovenskega podjetja, ki izdeluje odlično oblikovana svetila domačih in tujih oblikovalcev.

http://www.vertigo-bird.com/

Belabela

belabela

belabela

Zelo simpatični izdelki iz filca in tekstila. Zanimive oblike in modularnost dajejo neskončno možnosti ustvarjanja oblik.

http://www.belabela.eu/

Pohištvo Nika Kralja

Mosquito by Niko Kralj

Mosquito by Niko Kralj

Stol Rex je poznan praktično vsem. Malce manj znan Nikov stol pa je t.i. Komar – Mosquito. Eleganten in lahkoten stol s svojimi tankimi, rahlo poševnimi nogami ter sedežem v obliki kril spominja na komarja. Zasnovan je bil že leta 1953, zaradi kompleksnosti izdelave pa je v redni proizvodnji šele od leta 2012. S svojo oblikovno dovršenostjo in ščepcem modnega skandinavskega dizajna predstavlja sanje ljubiteljev lepega.

http://rex-kralj.si/izdelki/mosquito/

Vrtno pohištvo iz vlaknocementa

Esal vrtno pohištvo

Esal vrtno pohištvo

Vlaknocementa ponavadi ne povezujemo s pohištvom. Tina Rugelj je v sodelovanju s podjetjem Esal izdelala zanimivo kolekcijo vrtnega pohištva, ki jo je možno poljubno sestavljati z enostavnimi spoji.

http://www.esal.si/sl/izdelki/vrtna-galanterija/312-vrtno-pohitvo

Podeli in razveseli