Projekti, ki se jih loteva naša ekipa, so zelo raznoliki. V zadnjih letih se pogosteje srečujemo s precej omejenimi budgeti. Vedno se sicer potrudimo iztisniti maksimum iz sebe, a vseeno se omejen budžet na koncu nekje pozna. Če ne drugje pa pri uporabi cenejših materialov. Projekt, ki vam ga bom danes predstavil, ni eden izmed takšnih.

Ponavadi nas poiščejo oziroma izberejo stranke, s katerimi smo na podobni “valovni dolžini”. Ujemanje je ključno, saj gre za pomembne življenske odločitve in nenazadnje investicije, zato radi poskrbimo, da stvari tečejo po željah in po planu. Vsake toliko časa se zgodi še posebna kemija med naročnikom in nami. Vse se nekako poklopi, zvezde se poravnajo tako, da je končni rezultat še boljši od pričakovanega in rodijo se nova prijateljstva.

Vir: celovito.si

Vir: celovito.si

Ko smo projekt začeli pravzaprav še niti nismo prav dobro vedeli, kakšen bo obseg del. Tako imenovano “nadstandardno” stanovanje je bilo namreč kupljeno na ključ, le še talna obloga je manjkala, notranja vrata in nekaj malenkosti. In če bi sodili po prodajnem opisu, ki ga nepremičninski agenti uporabljajo za oglaševanje, bi si morda mislil, da bodo dotične nepremičnine zares vrhunske. O tem, kakšne “kikse” smo na poti do končne uresničitve morali reševati, raje ne bi izgubljal besed, saj bi se ta zapis razvlekel na nepregledno dolžino. Če sem malo ciničen, bi lahko pripomnil, da nadstandardno stanovanje morda pomeni tudi nadstandardne napake? Kakorkoli že, na srečo smo jih vse še pravočasno odkrili.

Vir: celovito.si

Vir: celovito.si

Bolj, kot smo se spoznavali z željami naših novih strank, bolj je bilo jasno, da želita nekaj več, kot le “nad”-standardni program, ki so ga ponujali prodajalci stanovanja. Pa ne toliko v smislu prestiža, temveč bolj v smislu kakovosti, uporabnosti in izdelave po meri želja ter načina življenja naročnika. Prav temu je sledila celotna zgodba dokončanja in notranje opreme stanovanja.

Naneslo je, da smo smo ravno v tistem času, v Münchenu, občudovali čudovita svetila podjetja Occhio, ki bi mu zlahka dali naziv Apple med proizvajalci svetil. Takoj sem vedel, da je to to, da so prav te lučke prave za našega naročnika. Tako se je iz izbrane barve in oblike lučke rodil celoten koncept stanovanja ter dobil rdečo nit.

Zasnovo postavitve pohištva nismo bistveno spreminjali, saj je že ustrezala potrebam lastnikov. Zato pa smo toliko več pozornosti vložili v detajle. Vsaka rešitev izhaja iz temeljitega pogovora, kjer smo izluščili želje ter potrebe lastnikov stanovanja. Seveda pa zelo pomaga če smo na podobni valovni dolžini, še toliko bolj, če na našem kvizu dobite čisto desetko. 😉

Tako je nastalo domovanje, ki mu sedaj zares lahko rečemo “nadstandardno”. Nadstandardni so tako materiali, ki smo jih uporabljali, oprema in vsi detajli, ki naredijo celoto takšno, kot se šika.

Seveda pa je na koncu najbolj pomembno, da se naročnik v svojem novem domu res počuti doma.

“Sam projekt se je začel s tem, da smo se ujeli. Mislim, da je to tisto kar da največ možnosti za uspeh. To je tudi vidno v stanovanju samem, ki je mešanica želja in ponujenih rešitev. Počutje in samo bivanje je tako, kot bi tu živela že nekaj let, pa čeprav sva se komaj vselila. To je odraz zaupanja med stranko in arhitektom oz projektno ekipo, ki je pripeljala do končnega izdelka. Skozi celotno dobo izdelave in urejanja smo bili povezani, kar je nujno za pravi rezultat. Zato je na koncu vse tako zelo CELOVITO.”
J & P

Podeli in razveseli