Vir: flickr.com

Vir: flickr.com

Prav vsak je že doživel kašen trenutek ali izkušnjo, ki bi ga najraje izbrisal iz spomina ali pa iz arhiva zgodovine. Tudi mi nismo nobena izjema. V enem zadnjih projektov se nam je vse dogajalo kot zakleto. Narobe gre prav vse po vrsti. Pa čeprav gre le za prenovo majhne kopalnice. A majhna kopalnica lahko skriva velike težave.

Začelo se je že pri izmeri, ko smo napačno izmerili pozicijo plinske peči. Žal smo to ugotovili šele med izvedbo in smo jo morali (na lastne stroške, seveda) prestaviti. A to je bil šele začetek težav. Ker je kopalnica majhna, projekt pa je bil narejen tako, da maksimalno izkorišča vsak centimeter prostora, so se stvari začele podirati kot domine. Ko smo peč prestavili, smo namreč ugotovili, da to pravzaprav ne bi bilo potrebno, saj smo morali na zahtevo naročnika tako ali tako popraviti pozicijo ostalega pohištva. In smo morali prestaviti že fino vzidano novo vodovodno napeljavo, skupaj s tuš kanaleto … Ko smo končno vse uspeli postaviti na pravo mesto, investitorjev električar položi talno ogrevanje kar tako malo po domače. In smo zopet imeli težave, kako položiti keramiko, da se bo vse skupaj izšlo s padci in končnimi višinami.

Ko je (bojda dober) keramičar končno položil keramiko, smo doživeli nov šok. Ali se mu je mudilo na dopust ali pa je imel le ‘slab dan’, ne vemo. A če smo do sedaj napake še lahko nekako popravili, se slabo položenega mozaika praktično ne da več popraviti … Lahko si predstavljate, kako razočarana sta bila lastnika, ki sta izgubila še tisto malo zaupanja, ki sta ga imela. Razočaranje v očeh vseh vpletenih je, jasno, vidno na kilometre.

Naš trud, da bi izpolnili pričakovanja stranke skozi celoten projekt, se kot zakleto ni obnesel. Ali je zato kriva slaba karma ali se pod plastmi zemlje stekajo negativni tokovi, ne vemo … Ko smo načrtovali prenovo, smo želeli, da je prenova kar se da popolna. In najbolj nas boli, ker kljub veliko vloženega časa in truda, z rezultatom nismo zadovoljni ne eni, ne drugi.

To je grenka izkušnja in draga šola za nas. Najraje bi se pogreznili v zemljo ali pa pritisnili tipko DELETE … Žal pa to ne gre. Kopalnica bo ostala. Naročnik pa bo ostal s slabo izkušnjo, ki jo tudi z vračilom denarja ne moremo popraviti.

Jutri se montira pohištvo. Držimo pesti, da bo vsaj ta del šel skozi brez težav.

Kdor dela greši pravijo. In čeprav nas kar zaskeli ob misli na projekt, lahko rečemo, da smo bogatejši za novo, četudi grenko izkušnjo. Ne bomo pustili, da se nam kaj takšnega ponovi.

Vir: meetville.com

Vir: meetville.com

Podeli in razveseli