Nadaljujemo z idejami za ustvarjanje, ki smo jih prvič predstavili v prejšnjem prispevku. Ker je še vedno poletje in ker si želimo da še malo traja vam tudi tokrat predlagamo osvežilni napitek. Recept za citrusovo kokosovo mineralno vodo smo našli tukaj in ga tudi tokrat malo predelali, saj se pri nas nismo našli mineralne vode z okusom kokosa.

Vir: Pinterest

Vir: Pinterest

Za pripravo potrebujete:

  • ½ l mineralne vode
  • različni citrusi: limona, pomaranča, limeta, grenivka
  • 1 kokosova voda

Dobro operite citruse, da se znebite strupenih škropil na lupinah. Še bolje pa bo če kupite takšne iz bio pridelave. Narežite jih na tanke kolobarje in z njimi napolnite vrč, tako, da bo pisan. Dodajte mineralno vodo in kokosovo vodo in za nekaj časa postavite v hladilnik.

Zdaj ko je za pijačo poskrbljeno lahko dobro zavihate rokave in se lotite katerega izmed predlaganih naredi sam idej. Tudi tokrat so naši predlogi povezani z dodatki in olepšavami za vaš dom, kakopak drugače.

Vir: Pinterest

Vir: Pinterest

  1. Naredite si zanimivo ogledalo v obliki oktagona. Na prvi pogled se zdi rezanje stekla težka naloga, vendar ni posebno težko. Natančna navodila za izdelavo najdete na tem blogu.
  2. Cement je trenutno zelo moderen material. Iz njega si lahko naredite marsikaj lepega. Na spletu boste našli veliko različnih idej, mi vam predlagamo podstavke za vaš osvežilni napitek. Navodila si poglejte tukaj.
  3. Ni nujno da imate po stenah obešene samo slike ali fotografije. Lahko si omislite zeleno steno in si ustvarite svojo urbano džunglo. Navodila za izdelavo keramičnih žepkov smo našli tukaj.

Vir: Pinterest

Vir: Pinterest

4. Podstavki za vročo posodo so lahko drugačni. Takšnega lesenega si brez posebnih težav naredite z lahkoto. Lesene koralde lahko tudi pobarvate ali pa si izberete usnjen trakec v drugi barvi. Navodila za izdelavo so pa tukaj.

5. Kuhinjske krpe so lahko zelo lep okras v kuhinji. Kupite si belo laneno platno in barve za pisanje po tekstilu ter pustite domišljiji prosto pot. Tukaj vam lahko pomagajo tudi otroci, zagotovo bodo njihovi izdelki zanimivi. Tukaj boste dobili podrobna navodila za izdelavo.

6. Po navodilih iz tega bloga, si naredite čudovite črke s katerimi okrasite kateri koli prostor oziroma steno v stanovanju. Z njimi lahko izpišete ime vašega otroka, izrazite dobrodošlico obiskovalcem, ali pa jih postavite na polico v kuhinji. Možnosti je zares veliko.

Podeli in razveseli