Visoke poletne temperature, ki smo jih deležni v zadnjih dveh tednih, kličejo po bolj ležernem ritmu in razvajanju v senci. Da bo hedonizem tak, kot se spodobi, pa potrebujemo še ravno prav atraktiven osvežilni napitek. Limonino kokosova soda je ravno pravšnja in obenem primerna tako za tiste, ki ne pijejo alkohola kakor za tiste, ki jih malo alkohola v pijači ne moti.

Vir: fotografije Pinterest

Vir: fotografije Pinterest

Recept smo našli tukaj in ga malo predelali po svoje. Za pripravo potrebujete:

  • Limoncello ali limonin sirup,
  • mineralno vodo,
  • nesladkan kokosov sirup,
  • mandljevo mleko,
  • rezine limone,
  • led.

Izberite lep kozarec in ga do polovice napolnite z ledom, dodajte malo Limoncella (0,5 dcl) in mineralno vodo, skoraj do roba kozarca (za brezalkoholno izvedbo naredite enako, le da limoncello zamenjate z limoninim srupom). Dodajte malo kokosovega sirupa (0,1 dcl) in mandljevega mleka (0,1 dcl) ter dobro premešajte. Okrasite z rezino limone in lepo papirnato slamico.

Varno spravljeni v senci in dobro opremljeni z osvežilno pijačo se lahko prepustite razmišljanju o tem, katerega izmed spodaj navedenih “naredi sam” projektov se boste lotili, ko se temperature malo spustijo, seveda. Ker ljubite lepo urejen dom in cenite domiselnost, smo za vas izbrali projekte, ki so tako ali drugače povezani z urejanjem vašega bivalnega okolja.

Vir: fotografije Pinterest

Vir: fotografije Pinterest

1. Če vam v veži primanjkuje shranjevalnega prostora, bo tale ideja ravno pravšnja za vas. Navodila za izdelavo najdete tukaj.

2. Potrebujete zares majhno in praktično stransko mizico, v katero boste lahko tudi kaj spravili in obenem nanjo odložili skodelico z popoldanskim čajem? Kako si jo lahko izdelate sami, boste videli tukaj.

3. Ste tudi vi med tistimi, ki uživajo v nabiranju naplavljenega lesa, med večernimi sprehodi ob obali? Tak les je zares lep in iz njega si lahko izdelate marsikaj, med drugim tudi obešalnik za obleke. Navodila za izdelavo boste našli na tem blogu.

Vir: fotografije Pinterest

Vir: fotografije Pinterest

4. Ob kavni mizici potrebujete tudi nekaj kamor boste shranjevali svoje najljubše revije. Če ste vešči šivanja boste takšno shranjevalno vrečko naredili brez težav.

5. Ko smo že pri šivanju ne moremo mimo velike, udobne in mehke talne blazine, katere izdelava prav tako ne terja posebnih šiviljskih veščin. Takšna blazina je nadvse praktična in pride prav v vsakem domu.

6. Za konec pa še nekaj za okrasitev praznih sten. Ko se boste sprehajali bodite pozorni na zanimive liste, saj iz teh lahko naredite čudovit okras za vaš dom. Navodila si oglejte tukaj.

Podeli in razveseli