Naši svetovalci za stile v letu 2017. (foto: Celovito)

Sezona opremljanja in dekoriranja domov se neustavljivo bliža. In ker smo že do dobro zakorakali v leto 2017, je skrajni čas, da vam predstavimo TOP 7 stilskih trendov za to leto. Prepričani smo, da se boste prepoznali vsaj v enem slogu. Če pa boste slučajno v dilemi, kako se lotiti stilske osvežitve ali korenite prenove doma, vam bodo naši svetovalci za izbrana področja z veseljem pomagali. Njihove nasvete, kaj letos morate imeti doma, če želite biti v koraku s časom, vam predstavljamo v nadaljevanju.

1. Retro

Prvi trend, ki ga predstavljamo je vse popularnejši retro stil. Naša svetovalka Uretruška vam svetuje, da v dom vnesete intenzivne barve in izbrane kose opreme, ki se krasno skladajo z geometrijskimi vzorci, lesom, tekstilnimi oblogami ter tapetami.

Uretruška že pričakuje vaš klic (foto: levo – Celovito, desno – internet)

2. Podeželski stil

Top trend št. 2. je vsekakor vedno aktualen podeželski slog v stilu klasičnih angleških domov s podeželja. Tak stil, svetuje Lord Peter W., bo vnesel domačnost in gostoljubje v vsako hišo. Nikakor pa ne smete pozabiti na dekor v obliki nabranih zaves z velikimi cvetličnimi vzorci, ki so letos še posebno v modi.

Lord Peter W. kljub poplavi stilov ostaja zvest tradiciji (foto: levo – internet, desno – Celovito)

3. Industrijski slog

Trend št. 3. predstavlja vse bolj popularni stil ameriških loftov v starih tovarnah. Pri nas na takšno preobrazbo čaka kar nekaj zapuščenih industrijskih obratov in v njih Valoftina vidi velik potencial. Če vas muči, kaj narediti s 1000 m2 veliko halo, vam Valoftina svetuje, da najprej ohranite vso instalacijo, dodate rezervne dele, ki jih hranite od prejšnjega avtomobila in nato prihranite denar za oplesk, saj ta za resnično avtentičen videz skoraj ni potreben.

Valoftina je vedno polna zamisli, kako lahko iz tehničnih predmetov pričarate prav poseben dom (foto: levo – Celovito, desno – internet)

4. Futuristični slog

Četrti trend bo navdušil vse, ki se težko ločijo od tehnologije. Matourus je vizionarski in pravi, da bodo čez 10 let že vsi imeli doma opremo le v virtualni realnosti. Pravi, da je skrajni čas, da svoj dom dvignete na nov – nematerialen nivo. Vse kar potrebujete je torej res dober računalnik in VR očala.

Matourus vam svetuje, da opustite fizični dom in se raje preselite v novo futuristično domovanje (foto: levo – Celovito, desno – internet)

5. Reciklirano

Iz futuristečnega stila pa gremo v povsem drugačen slog, ki je vse bolj prisoten tudi pri nas. Gre za novo gibanje v svetu, ki je po Ekajdinem mnenju tudi najbolj trajnostno. Vsako stvar lahko namreč uporabimo več kot enkrat. Na ta način se naš planet ne bo utapljal v smeteh, naši domovi pa bodo polni zgodb, ki jih boste lahko pripovedovali svojim vnukom.

Bodimo darilo našemu planetu in ga pomagajmo rešiti, pravi Ekajda. (foto: levo – Celovito, desno – internet)

6. Minimalizem

Top 6. trend je vse prej kot poln. Minimalistični stil je v domovih prisoten že nekaj let. Naša svetovalka M pravi, da čeprav v minimalističnem prostoru ni veliko stvari, so prostori polni beline in praznega prostora. Ta polnost, daje prostoru novo vsebino, ki jo dopolnjujejo minimalni in funkcionalni, vendar hkrati nadvse estetski kosi. V takem prostoru boste zlahka odmislili prav vse.

M prisega na prečiščene linije in prostor, brez odvečnih stvari in ljudi. (foto: levo – internet, desno – Celovito)

7. Šejk stil

Prišli smo do konca in našega 7. top trenda za leto 2017. Ta trend je novost v naši ponudbi, vendar smo prepričani, da vas ne bo pustila ravnodušne. S ponosom sporočamo, da je naš glas segel že daleč. Za nas je slišal katarski šejk Mohamed Al Ahjuredin, ki je bil navdušen nad našim delom in nam je zaupal snovanje svoje nove palače. Ker je bil z našim delom resnično zadovoljen, je privolil, da za prikaz novega stila objavimo njegovo sliko in eno izmed dnevnih sob iz njegovega novega domovanja.

Mohamed Al Ahjuredin postavlja nove trende tudi v Sloveniji. (foto: levo – Celovito, desno – internet)

Prepričani smo, da ste med predlaganimi sedmimi stili našli pravšnjega zase. V kolikor oklevate, da bi se lotili prenove še v tem letu, vam svetujemo, da izkoristite priložnost in izberete smernice iz naše P.U.S.T. lestvice ter pokličete katerega izmed naših svetovalcev.