Predstavljajte si, da ste v življenju poskusili in jedli le eno vrsto torte ter ne bi hoteli poskusiti nobene druge, ker je tista ena in edina najboljša. Lahko bi vam ponujali celo isti okus torte, ki bi le drugače izgledala, pa je še vedno ne bi hoteli poskusiti. Ali mislite, da bi v resnici jedli najboljšo torto na svetu? No, število tort, ki ste jih v namišljenem življenju okusili, lahko tudi povečate, vendar še vedno verjetno obstaja na svetu boljša ali lepša različica torte, le poiskati jo morate.

Predstavljajte si, da ste v življenju poskusili in jedli le eno vrsto torte ter ne bi hoteli poskusiti nobene druge, ker je tista ena in edina najboljša.

Okusi ljudi se razlikujejo in prav nič drugače ni z okusi, ki zadevajo arhitekturo, oblikovanje in notranjo opremo. Vsi imamo tudi izkušnje z uporabo prostorov, saj jih vendar vsakodnevno uporabljamo doma, v službi, trgovini oziroma povsod. Izkušnje se hranijo v našem spominu in tisto, kar velikokrat izkusimo, nam postane domače in po našem okusu. Vendar nas lahko domačnost (ali stara navada – železna srajca) tudi zaslepi, da ne moremo videti ali sprejeti boljše rešitve.

Ko se z našimi strankami dobimo na uvodnem srečanju, imajo večinoma vsi nekakšno predstavo o tem, kako bi naj bi rešitev izgledala. Ta predstava je preplet želja, okusa in predvsem preteklih izkušenj že videnih in doživetih rešitev. Nočem reči, da pred pričetkom projekta ne smete imeti nobenih predstav o rešitvi. Vsekakor pa je bolje, da ste odprti tudi za morebitne nove in boljše predloge. Odprtost pomeni izkazanje zaupanja, ki je nujno za uspešen potek projekta. Če se sposodimo del refrena glasbene uspešnice, lahko zapišemo: Free your mind and the rest will follow.

Ali je torej vredno poskusiti še kakšno drugo vrsto torte? Povprašajte slaščičarja, če pozna še kakšen recept 🙂

Podeli in razveseli