Konec leta se nezadržno bliža in tudi vzdušje je vedno bolj praznično. Po mestih so se že prižgale novoletne lučke kar navadno pomeni, da tudi sami začnemo odštevati dneve, ki nas ločijo do praznikov.

December je mesec, ko še posebno hitimo z zaključevanjem dela. Malo zato, da bi si izboljšali letno statistiko, malo pa zato, da nam ne ostane gora nepodelanega za po praznikih. Po drugi strani pa je to mesec, ko se nas večina nadpovprečno druži ter nazdravlja novim zmagam, ki nas šele čakajo.

Najpogostejša nadloga v decembru je, da se pustimo zapeljati divjemu potrošništvu, ki nas še posebno v tem mesecu vodi od trgovine do trgovine in neusmiljeno pustoši naše denarnice.

Mogoče je pa napočil čas za spremembe? Kaj če bi se vsi skupaj odločili za več druženja, smeha in dobre volje ter manj zapravljanja? Darila naj bodo simbolična, najraje doma narejena oziroma kupljena od mladih domačih oblikovalcev in rokodelcev. Njihove stojnice bodo vsak hip zasedle mestne ulice, nakupe pa lahko združimo z druženjem na prostem.

Ste razmišljali o tem, da bi si letos dom okrasili malo drugače kot ponavadi? Nekaj všečnih predlogov za drugačne smrekice, girlande in ostalo praznično okrasje smo zbrali skupaj in vam jih predstavljamo na kolažu spodaj.

fotografije, vir: internet

fotografije, vir: Pinterest

Marsikaj lahko naredite sami ali pa, še bolje, skupaj z otroki. Ni nujno, da okraske ali smrekico kupite, marsikaj primernega imate že doma ali pa boste našli na sprehodu v naravi. Tudi zimzelene veje iz katerih si lahko naredite prekrasen praznični venček. Navodila za izdelavo takšnega ali podobnega lepotca boste našli na tem blogu.

fotografije, vir: designlovefest

fotografije, vir: Pinterest

Pa še recept za veselo decembrsko pijačo, primerno za celo družino. To je vroča čokolada seveda. Da bo še bolj slastna, vanjo stresite še par belih Marshmallow penic. Recept najdete tukaj.

fotografije, vir: onelittleproject

fotografije, vir: onelittleproject

Za konec pa samo še lepa želja. Naj bo vaš december vesel, produktiven, predvsem pa čim manj stresen. Naj bo vaša pot v novo leto polna optimizma in posuta z zlatim prahom.

Podeli in razveseli