Morda tudi vi razmišljate o novem, večjem domu za vašo družino ali morda načrtujete prenovo vašega doma? Ali o tem razmišljate že dalj časa, vendar se vedno znova vrtite okrog enega in istega problema – kako prihraniti sredstva?

Nič nenavadnega, ste eni izmed mnogih, ki se dnevno ukvarjajo s tem vprašanjem. Zato vam toplo svetujemo branje knjige Na pomoč, kako naj ravnam z denarjem? iz katere je tudi naslednji odlomek:

“(Zadnjič sem se srečala s primerom mladega para, ki je želel pomoč pri financiranju. Hotela sta maksimalni znesek kredita. Stranke s takšnimi željami imam najraje – če verjamete ali ne.

Naredila sta informativni izračun, pri čemer sta ugotovila, da bo mesečni obrok znašal okoli 700 evrov. Ko sem ju vprašala, koliko prihrankov imata, sta mi odgovorila, da jih nimata. Kako si predstavljata plačevanje takšnega obroka?” sem ju vprašala. “Ne pričakujeva težav. Imava dovolj visoke prihodke in sva kreditno sposobna. Misliva, da bova brez težav plačevala ta obrok. Do sedaj sva živela v najemu in sva za najemnino vsak mesec odštela 400 evrov in plačala stroške,” sta povedala. “Zakaj potem nista ničesar prihranila, recimo 300 evrov mesečno, kolikor bo znašal obrok?” sem nadaljevala. “Ni nama bilo treba,” sta odgovorila.

Predlagala sem, da skupaj pregledamo, kakšne so njune resnične zmožnosti, in nato ugotovimo, ali je izbrani kredit primeren za njiju ali ne.

Kaj mislite, kaj sta na koncu ugotovila? Spoznala sta, da je kredit zanju prevelik zalogaj, da sta premlada in da preprosto še nista pripravljena na to.)”

Oglejte si izsek iz knjige

Oglejte si izsek iz knjige

V kratki, a jedrnati knjigi, ki jo lahko preberete v enem popoldnevu, boste pridobili veliko koristnih in dragocenih nasvetov, ki vam bodo prihranili marsikatero slabo izkušnjo.

Svoj izvod knjige lahko naročite neposredno na spletni strani knjige: Na pomoč! Kako naj ravnam z denarjem?

Ko boste prebirali knjigo, vam bo hitro jasno, na kaj morate paziti in kaj morate spremeniti, da boste korak bližje zastavljenim ciljem. Morda nekatere prijeme že poznate ali pa ste jih v preteklosti celo sami uporabili, medtem ko bodo drugi za vas povsem novi. V vsakem primeru pa vas bo, ko boste knjigo prebrali, močno mikalo, da čimprej začnete skrbno nadzorovati družinske finance in varčevati za zastavljene cilje.

Odlomek iz knjige

Odlomek iz knjige

Na vam za konec postrežemo še z mnenjem o knjigi, s katerim se v celoti strinjamo, podpisuje pa ga gospod Lovro Peterlin, mladi menedžer leta 2013: “Knjiga Na pomoč, kako naj ravnam z denarjem? prepriča s praktičnim pogledom na vsakodnevno težavo večine Slovencev – to je, kako najbolje ravnati z ustvarjenim premoženjem. Sam sem dobil potrditev, da je tako imenovana gospodinjska logika najboljša tako v zasebnem življenju kot v poslu”

Podeli in razveseli