So svetila in so Svetila. In eno od znamk svetil z veliko začetnico smo imeli možnost spoznati pred kratkim.

V glavnem bavarskem mestu kjer se nemška natančnost meša z italjanskim dizajnom je pred petnajstimi leti nastalo podjetje z vizijo – razviti sistem svetil, ki se lahko uporabijo v vsakem prostoru.

Uspelo jim je zasnovati modularni sistem, kjer iz enega tipa luči lahko sestavimo mnogo različnih kombinacij, ki služijo različnim namenom – od amibentalne do strogo funkcionalne osvetlitve. To pomeni, da imamo lahko svetila, ki so skladna v svoji obliki tako na steni, stropu, stoji lahko na tleh in še kje.

Occhio tako nima na desetine različno oblikovanih svetil, kot je to običajno pri večjih proizvajalcih, temveč ima le štiri serije. A iz štirih serij izhaja skoraj nešteto možnih kombinacij saj ima vsaka serija na voljo različne možnosti pritrditve, različne barve, različne sijalke, barve svetlobe, leče ter barvni filtre.

Vse skupaj pa je začinjeno z nemško natančnostjo in zanesljivostjo.

Seveda to niso svetila, ki bi jih lahko kupili v bližnjem Merkurju in niso primerna za vsako stanovanje (ali budget). Potrebno je znati izbrati pravo svetilo za pravi namen. Več o tem pa kdaj drugič …

Nas so svetila Occhio navdušila in vsekakor jih bomo vključili v kakšnega od naših prihodnjih projektov. Kako pa so všeč vam?

Več na: http://www.occhio.de.

Podeli in razveseli