Lifting družinske hiše

Napisal/a: Valentina Vovk, 6. January, 2017

Ne rešujemo le prostorskih zagat starih objektov, pogosto se nam namreč zgodi, da v roke dobimo tudi (pre)slabo zasnovane novogradnje. Podobno se je zgodilo koje do nas pristopila družina, ki je želela, da jim pomagamo po meri opremiti hišo, ki so jo kupili na ključ. O čem govorimo, boste izvedeli v naslednji predstavitvi projekta opreme nove hiše blizu Ljubljane.

Fotografija, Celovito, pogled v kuhinjo

Pred časom nas je poiskala štiri članska družina, ki je v kratkem pričakovala še peto članico. Odločili so se za nakup montažne hiše na delni ključ, od nas pa želeli pomoč pri opremi hiše. Želeli so si sodobno opremljen dom, ki bo obenem primeren za mlado družino. Ko smo zbrali vse njihove želje in začeli z načrtovanjem se je pokazalo, da hiša ni najbolje zasnovana.


Zato smo najprej predlagali nekaj prilagoditev obstoječih prostorov. Kako in kaj točno smo izboljšali si preberite v nadaljevanju.


TLORIS PREJ, pritličje in mansarda

TLORIS POTEM, pritličje in mansarda

Po prvotni zasnovi je bil v spalnici predviden balkon. Dolg vendar ozek, torej dokaj neuporaben. Zato smo ga raje ukinili in namesto njega imata sedaj zakonca veliko zračno spalnico s prehodno garderobno sobo.

Fotografija, Celovito, pogled v spalnico

V družinski kopalnici si je družina želela urediti malo wellness oazo s finsko savno. Vendar je bil prostor, ki je bil predviden za kopalnico premajhen za takšno razkošje. Potreben prostor smo pridobili tako, da smo izkoristili ostanek prostora na hodniku - stopnišču, ki smo ga priključili kopalnici

Fotografija, Celovito, družinska kopalnica s finsko savno

Fotografija, Celovito, pogled v družinsko kopalnico

Kuhinja je bila po prvotnih načrtih preveč klasično zasnovana, zato smo jo preoblikovali tako, da je bolj ustrezala sodobnemu življenju. Želeli smo bolj zračno in prehodno kuhinjo, ki bo obenem tako zasnovana, da bo povezana z dnevnim prostorom. Pri tako veliki družini, se gospodinja kar precej zadržuje v kuhinji, zato je pomembno, da ni odrezana od dogajanja v dnevnem prostoru.


Fotografija, Celovito, pogled v kuhinjo

Zaradi spremembe kuhinje smo malenkost spremenili tudi okna. Tako je prostor sedaj bolje osvetljen. Spremenili smo tudi pozicijo kamina. Prej je posegal v prostor in tako bi motil prehod v dnevnem prostoru, mi pa smo ga potisnili pod stopnice in poravnali s steno v dnevni sobi.


Fotografija, Celovito, pogled v dnevni prostor s kaminom

Fotografija, Celovito, pogled v osrednji dnevni prostor

Fotografija, Celovito, pogled na stopnišče, ki smo ga delno modificirali

S prestavitvijo stene med hodnik in kotlovnico je dostop do utilitija postal bolj uporaben saj do njega ni potrebno vstopati skozi kotlovnico. Tudi vhod v dnevni WC smo prestavili tako, da je prostor bolje izkoriščen in funkcionalen z udobno velikim tušem v našem, zdaj že priljubljenem materialu, microtoppingu.

Fotografija, Celovito, pogled v dnevni WC

Delovna soba je v pritličju vanjo pa se vstopa iz vhodne veže, tako da je popolnoma ločena od drugega dogajanja v hiši. To izolirano delovno okolje je še posebno praktično če je v hiši veliko otroškega živ žav-a. Pa tudi sicer je praktično, da poslovni obiskovalci ne vstopajo v pisarno iz privatnih prostorov.

Fotografija, Celovito, pogled v delovno sobo

Najbolj od vsega pa nas veseli, da je družina s svojim novim domom nadvse zadovoljna. Zdaj imajo vse kar potrebujejo in kar so si želeli celo tako ‘luštno’ jim je, da so najraje kar doma. :)

Podatki o projektu:

Čas načrtovanja: 5 mesecev
Čas izvedbe: 3 mesece
Skupna vrednost investicije v opremo: cca 30.000 eur

Objavljeno v: projekti, celovita preobrazba, na ključ, hiša, novogradnja.

Morda tudi vi razmišljate o prenovi?

Bi radi prenovili stanovanje, na novo opremili otroško sobo ali uredili vrt, ampak ne veste kako?
Oglejte si naše pakete ali pa nas pokličite za nasvet na 059 713 620.

Kaj pa vi mislite?

blog comments powered by Disqus

Drugi zapisi …