Najraje imamo, da lahko skupaj z vami zasnujemo tako hišo kot tudi njen interier. Takrat lahko izkoristimo prav vse, kar nam hiša nudi, in obratno – hišo prilagodimo potrebam notranjosti. In oboje skupaj je resnično celovita zgodba. Tokrat vstopate v našo skrito hišo v terenu. Pospremili vas bomo v njihovo dnevno sobo.

Foto: celovito.si

Foto: celovito.si

Notranjost odkriva nekaj zanimivih rešitev, ki na zunaj niso vidne. Ker je hiša vkopana, so hodnik in servisni prostori v kleti brez neposredne dnevne svetlobe. Mi smo jih osvetlili tako, da smo v tlak dnevne sobe namestili preproste svetlobnike, ki v spodnje prostore spustijo dnevno svetlobo.

Kakšna slika se vam izriše, ko pomislite na toplino doma? Kamin v dnevni sobi? Niste edini 🙂 Tudi ta družina bo svojo dnevno sobo napolnila s takšnim vzdušjem. Na sredino smo jim postavili veliko sedežno garnituro, da bo dovolj prostora za poležavanje za prav vse člane družine.

Foto: celovito.si

Foto: celovito.si

Kuhinja je preprosta, vendar uporabna. Če se vam zdi na prvi pogled premalo delovne površine (kljub temu da je otok precej velik), naj povemo, da je še enkrat toliko pulta skritega v omari. Poleg tega je miza podaljšek otoka in prav tako lahko služi kot pult za, na primer, manjše člane družine. Otroci vedno radi pomagajo ustvarjati v kuhinji …

Prostor se odpira proti jugu in zaradi pravilne postavitve opreme imamo ves čas občutek, da smo v naravi in ne v vkopani hiši. Povsod smo deležni pogleda skozi okno in na teraso.

Radi imamo naraven izgled materialov. Zato je severna stena, ki drži teren za hišo, ostala v vidnem betonu. Da prostor ne deluje prehladno, je pohištvo v lesu. Les je po naravi pisan – z letnicami in grčami. Vendar ni potrebno, da izgleda, kot da smo v lovski koči, če želimo ohraniti naraven les. S pravimi kombinacijami materialov lahko ostane povsem naravnega videza in bomo kljub temu imeli zelo sodoben interier.

Veselimo se trenutka, ko bo družina napolnila dnevno sobo … Že vidimo, kako se bodo otroci lovili okoli sedežne garniture, kako pomagajo pri peki piškotov … Takrat bo tudi nam toplo pri srcu.