Stilska osvežitev: Kuhinja tudi za počitek

Napisal/a: Valentina Vovk, 31. January, 2017

Kuhinja je precej velika in postavljena tako, da je pri gospodinjskih opravilih treba narediti precej korakov. Zdaj, ko se gospa teže giblje, si želi manjšo in bolje organizirano kuhinjo. Stara je že toliko dotrajana, da jo bo težko predelati, zato bo potreben nakup oziroma naročilo nove. V trenutni postavitvi tudi ni prostora za še tako majhen kavč oziroma počivalnik, kar je dodaten razlog za popolno preureditev.

Najprej smo želeli pridobiti prostor za počivanje in gledanje televizije, zato smo prvot­no postavitev v obliki črke L spremenili v obliko črke U. S tem smo pridobili del stene ob oknu. Žal je prostor zaradi vrat, ki vodijo v atrij, ozek (70 cm). Zato predlagamo klopco, narejeno po meri. Površino za sedenje bi oblazinili z mehko peno, za udobnejše sedenje pa po njej razporedili mehke dekorativne blazine. Stena za klopjo je obložena z enako oblogo, kot je nad kuhinjskim pultom. Ta se na eni strani nadaljuje v ožji pult in mizo za eno osebo. Nasproti počivalnega dela je televizor, pritrjen na steno, pod njim pa ožja konzolna mizica za odlaganje.

Stilska osvežitev je bila narejena v sodelovanju z revijo Delo in dom in je bila objavljena v reviji ter na spletni strani. Več o njej si lahko preberetetukaj.

Objavljeno v: celovito, stilska osvežitev.

Morda tudi vi razmišljate o prenovi?

Bi radi celovito prenovili hišo ali stanovanje ampak ne veste kako?

Kaj pa vi mislite?

blog comments powered by Disqus

Drugi zapisi …